SERVEIS

ROCÒDROM

Entrenament durant tot l'any ! ! !

ROCÒDROMS i BOULDERS

Què són?
Els Rocòdroms i Boulders són instal.lacions, normalment artificials, concebudes per l’entrenament de l’escalada.
Estan construïts sobre una paret d’obra (formigó o maons), fibra de vidre, fusta, etc., que són recobertes de presses artificials.
Se’ls hi pot donar diferents formes, construïts només amb parets rectes o fent parets amb diferents angles de inclinació, fins i tot sostres, això conjuntament amb la grandària i distribució de las presses determinarà el grau de dificultat.
ROCÒDROM
El rocòdrom es pot definir com una via d’escalada construïda, com s’ha esmentat anteriorment, amb mitjans artificials.
El traçat d’aquestes vies és majoritàriament vertical encara que hi podem trobar “passos” de sostres i de flanqueig.
Com las vies d’escalada “esportiva” que podem trobar a la muntanya, tenim a diferents distàncies “xapes” per poder assegurar la progressió de l’escalador.
Al Rocòdrom es fa necessari utilitzar l’arnés, peus de gat, cintes “exprés”2 i una corda, lògicament l’escalador necessita un company que li asseguri mentre progressa per la via.
Aquest és un sistema d’entrenament concebut principalment per augmentar la tècnica d’escalada fent els mateixos moviments que es farien a la muntanya.
Existeixen Rocòdroms preparats per a la pràctica de l’escalada en gel utilitzant grampons i piolets, fins i tot hi han instal.lacions amb gel real.
BOULDER
El “Boulder” es diferencia del Rocòdrom en que té una alçada limitada a 3,2m del terra, no en té sistemes per l’autoassegurament i es pot realitzar l’entrenament en solitari.
La pràctica al Boulder es fa només amb els peus de gat ja que l’únic mitjà de seguretat necessari és un terra tou, compost moltes vegades per matalassos específics per amortir les habituals caigudes dels escaladors.
El “Boulder” està concebut per a practicar passos d’escalada difícil, com poden ser els llançaments i també per augmentar la força física i la resistència “pila” de l’escalador.
Les vies al “Boulder” són majoritàriament de flanqueig, però també hi han verticals curtes (normalment bastant dures) i sostres de tota mena.