9 novembre 2022

Convocades les proves d’accés a les titulacions de tècnics d’esport en muntanya i escalada

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya convoca proves d’accés a les titulacions de Tècnics d’Esport en Muntanya i Escalada. La Inscripció estarà oberta fins al pròxim 23 de novembre i inclouen les especialitzacions en Senderisme i Alta Muntanya.

Per poder accedir a aquestes proves cal accedir al web del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i mirar els requisits i el material necessari per a cada prova.

La formació oficial i reglada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat

La formació oficial i reglada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya té validesa acadèmica i professional a tot l’Estat espanyol, i capacita per exercir professionalment en qualsevol tipus d’activitat de l’especialitat cursada.

Aquesta formació s’imparteix en Instituts arreu de Catalunya. A nivell públic en trobem quatre, on la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) col·labora aportant el professorat dels blocs específics de cada especialitat. Són els següents: Institut Abat Oliba de RipollInstitut del Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Catalunya a Sant Cugat del Vallès i Institut de la Pobla de Segur.

Els nivells de la titulació de formació reglada

Aquesta titulació consta de dos o tres nivells de formació, segons l’especialitat. El certificat de primer nivell d’excursionisme, comú per totes i obligatori per poder accedir a nivells superiors; el segon nivell, corresponent a Tècnic d’esport en cada especialitat (escalada, alta muntanya, muntanya mitjana i descens de barrancs), i el tercer i últim nivell, corresponent a Tècnic Esportiu Superior de les especialitats d’escalada, alta muntanya i esquí de muntanya.